Због обљубе три малољетне сестре 15 година робије: Драган Б. из Лакташа осуђен трећи пут

Небојша Томашевић
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Драган Б. (25) из Лакташа осуђен је у Окружном суду у Бањалуци на јединствену казну од 15 година затвора због обљубе три дјевојчице млађе од 15 година и задовољења полних страсти.

Ово је трећа пресуда која му је изречена. Врховни суд Републике Српске укинуо је раније двије пресуде и наложио ново суђење.

Драган Б.  је прво био осуђен на 19 година затвора због сексуалног злостављања четири дјевојчице. Ту пресуду је укинуо Врховни суд РС на основу жалбе одбране и случај вратио на ново одлучивање након којег је осуђен на 17 година затвора, али је и та пресуда укинута.

Овај процес и изрицање пресуде били су затворени за јавност.

Драган Б.  је  осуђен је за обљубу дјевојчица рођених  2005, 2007. и 2008. године са чијом мајком је био у емотивној вези. Раније је био осуђен и за обљубу најмлађе сестре поменутих дјевојчица, рођене 2013. године, али је Тужилаштво у поновљеном поступку одустало од кривичног гоњења  за ту обљубу. 

Према оптужници, Драган Б. је сексуално злостављао дјевојчице од од марта 2019. године до фебруара 2020. године у кући у једном селу код Лакташа у којој су живјеле са мајком, као и у својој породичној кући. У оптужници се, између осталог, наводи да је  био у емотивној вези са њиховом мајком и наводно јој помагао у пољопривредним радовима те је свакодневно боравио у њиховој кући у вријеме док је био одсутан отац малољетне дјеце.

Како је наведено у посљедњој пресуди, Драган Б.  је у више наврата појединачно с дјевојчицама лијегао у кревет покривао се деком, а затим скидао одјећу са себе и њих. Дјевојчице је дирао по интимним дијеловима тијела и тако скривен имао и односе с њима. То је знао радити и док је њихова мајка била у сусједној просторији.

У првостепеној пресуди се наводи да је имао полне односе са њиховом мајком док су дјевојчице биле присутне у просторији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана