Због кријумчарења миграната пет лица биће предато Тужилаштву

Срна
Због кријумчарења миграната пет лица биће предато Тужилаштву

Сарајево - Тужилаштву БиХ биће предато пет лица која су осумњичена да су током ове године за високе новчане износе, у више наврата, вршили кријумчарење илегалних миграната.

Лица која су ухапшена у оквиру акције “Ривер” су под интензивном истрагом Тужилаштва БиХ и Граничне полиције, а осумњичени су да су се током ове године бавили организованим кријумчарењем миграната из земаља високог миграцијског ризика, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Активности претреса и лишавања слободе реализују се на подручју Приједора, Костајнице, Козарске Дубице, Новог Града и других мјеста.

Прикупљени докази указују да су осумњичени имали контакте са особама са територије Србије, Хрватске и Словеније, те да су за високе новчане износе, у више наврата, вршили кријумчарење више група од по неколико десетина илегалних миграната, преко територије БиХ, даље на подручје Хрватске, Словеније и других земаља ЕУ.

У саопштењу се наводи да су осумњичени остваривали незакониту имовинску корист у великим износима, те да су наносили штету наведеним државама у виду незаконитих миграција и проблема проузрокованим илегалним миграцијама.

Осумњичени ће бити предати поступајућем тужитељу Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, који ће испитати осумњичене те након тога одлучити о предлагању мјера за одређивање притвора и другим активностима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана