Завршено суђење Владимиру Опачеку за покушај убиства

Небојша Томашевић
Завршено суђење Владимиру Опачеку за покушај убиства

БАЊАЛУКА - Држављанин САД и БиХ Владимир Опачек (28) из Бањалуке, оптужен за покушај убиства Срђана Јовића којег је избо ножем, у бањалучком Окружном суду истакао је да се тога не сјећа.

- Десетак дана прије догађаја за који сам оптужен, погинула ми је дјевојка и од тада сам био у тешком стању. Ничега се не сјећам. Пио сам алкохол и таблете, а у то вријеме сам покушао и самоубиство - рекао је Опачек.

Његовим свједочењем завршен је доказни поступак, а оптужба и одбрана изнијели су завршне ријечи. Окружни тужилац Сања Тадић Стојисављевић истакла је да сматра да је Тужилаштво доказало наводе оптужнице те тражи од суда да Опачека осуди за покушај убиства.

Његов бранилац Александар Јокић сматра да нема елемената да се његов клијент осуди за покушај убиства.

- Не постоји умишљај код оптуженог и нема доказа да је планирао убиство. Ради се о наношењу тешке тјелесне повреде. Вјештак је утврдио да је оптужени био у стању битно смањене урачуњивости због чега га треба блаже казнити - казао је адвокат Јокић.

Предсједник судског вијећа Сњежана Кудрић изрицање пресуде заказала је за понедјељак. Оптужница Опачека терети да је у стању битно смањене урачуњивости 3. јануара 2019. покушао да убије Јовића испред зграде у улици Рајка Боснића у Бањалуци. 

Наводи се да је оптужени сачекао Јовића испред зграде, напао га и ножем убо у груди и плућа. Специјалиста судске медицине Далибор Недић рекао је да је вјештачење потврдило да је Јовић у нападу добио повреду опасну по живот те да је само хируршка интервенција спријечила смрт. 

Специјалиста психијатрије и субспецијалиста форензичке психијатрије Сања Вукадиновић Стојановић раније је предложила обавезно психијатријско лијечење оптуженог у трајању најмање шест мјесеци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана