Завршено суђење оптуженим Српчанима за продају дроге: Станивуковић тврди да је о дроги причао из освете куму

Небојша Томашевић
Завршено суђење оптуженим Српчанима за продају дроге: Станивуковић тврди да је о дроги причао из освете куму

БАЊАЛУКА - Оптужени за шверц дроге Бранислав Станивуковић (42) из Српца тврди да није никоме продао ни нудио наркотике и да је у причу око тога ушао како би се осветио куму, док оптужени Милан Илибашић (56) тврди да је сарађивао с прикривеним истражиоцима против трећеоптуженог Радована Трнинића (55) који је казао да с дрогом нема ништа и да је све био “перформанс”.

Поменута тројка из Српца ово је изјавила у бањалучком Окружном суду гдје им се суди због узгајања и продаје наркотика. Терете их да су прикривеним истражиоцима продали килограм марихуане и понудили им још на продају наркотике вриједне за 50.000 евра. Републички тужилац Зорица Барош истакла је да сматра да је доказала оптужбе против поменутих те затражила да се осуде. С друге стране адвокати сва три оптужена траже ослобађајућу пресуду. Предсједник судског вијећа Сњежана Кудрић изрицање пресуде заказала је за 6. јули.

- Постоје докази да су се оптужени састали са прикривеним истражиоцима под псеудоним Зока и Ана и договорили продају дроге. Илибашић им је у ауту дао два пакета за која се касније испоставила да је марихуана. Они су му за то платили 700 евра, а он је тај новац дао Станивуковићу - подсјетила је Барош.

Напоменула је да су Станивуковић и Илибашић тада истражиоцима понудили продају 50 килограма марихуане за 50.000 евра. Осим тога, истакла је да је праћењем телекомуникација оптужених доказано да сва три договарају продају наркотика.

Бранилац Станивуковића, Марица Ћулум истакла је да се из доказа види да су истражиоци подстрекавали оптужене да почине кривично дјело. Зато је затражила  ослобађајућу пресуду.  Станивуковић је истакао да није ни имао дрогу нити је коме продавао и нудио.

- Мој кум је Илибашићу дао број телефона Зоке и Ане и започео причу о продаји дроге. Ја сам том причом о дроги покушао  да се осветим куму који је за мене причао да сам полицијски доушник, али  од тога сам одустао - рекао је Станивуковић.

Трнинићев адвокат, Тривун Козомара сматра да Тужилаштво није доказало наводе оптужнице, док је његов клијент  рекао да је све био “перофрманс и шала” те да нема везе с дрогом. Да нема доказа за кривицу сматра и бранилац Илибашића, адвокат Јелена Тодић која је истакла да је њен клијент сарађивао с истражиоцима Зоком и Аном.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана