Завршена акција спашавања мушкарца из 15 метара дубоког бунара

Срна
Завршена акција спашавања мушкарца из 15 метара дубоког бунара

МОДРИЧА - Модрички ватрогасци извукли су данас Суада Јанарца /62/ из пресушеног бунара дубоког 15 метара у који је упао у покушају да извади маче.

Повријеђени мушкарац превезен је у Општу болницу Свети Апостол Лука у Добоју.

Вођа смјене у Територијалној ватрогасној јединици Модрича Жарко Цвијановић каже да су у 17.28 часова добили позив за помоћ у спашавању човјека, који је у дворишту Миралема Турсића, покушавајући да извади маче, пао у пресушени бунар.

“Брзо смо реаговали и за мање од пет минута били на лицу мјеста и започели операцију спашавања човјека који је био свјесан и комуницирао са спасиоцима”, рекао је Срни Цвијановић.

У бунар је спуштен Милан Јовић, најмлађи ватрогасац, који је уз координацији са остатком ватрогасне екипе спасио Јанарца.

Јовић, који је повремено ангажован у Територијалној ватрогасној јединици, рекао је да му је драго да су баш на дан када ова јединица обиљежава славу, Светог пророка Илију, њени припадници успјешно обавили један од насложенијих спасилачких захвата.

У породици Турсић задовољни су срећним завршетком операције спашавања Јанарца, познаника који је хтио да учини хумано дјело и спаси маче.

“Показали сте да има професионалаца и добрих људи спремних да се жртвују за друге”, рекли су чланови породице Турсић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана