Затражен притвор за шверцера дроге осумњичом у предмету "Сториџ"

N.T.
Затражен притвор за шверцера дроге осумњичом у предмету "Сториџ"

САРАЈЕВО- Предрагу Петковићу (35) који је осумњичен у предмету "Сториџ" за организован шверц дрогом и друга тешка кривична дјела, Тужилаштво БиХ предложило је одређивање притвора.

Петковић се јуче предао Тужилаштву након  године бјекства.

- Притвор је предложен због опасности од бјекства, опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе, те вршити утицај на свједоке или саучеснике.Притвор се тражи због опасности да ће поновити кривично дјело или довршити започето- саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Додаје се да је приједлог притвора упућен Суду БиХ гдје се очекује да биде заказано рочиште.

Тужилаштво БиХ наглашава да је осумњичени Петковић под истрагом, између осталог, због сумње да је као један од организатора криминалне групе са подручја Градишке и других мјеста, комуницирајући путем апликације "Скај" и "Аном", договарао и судјеловао у тешким кривичним дјелима организованог криминала.

- На терет му се ставља  међународни промет и продаја већих количина  дрога, незаконито прометовање ватреног оружја и муниције, као и илегалан превоз миграната преко  границе, те крађе возила,  а све у циљу стицања велике противправне имовинске користи у новцу, материјалним добрима или другим облицима користи, односно скупоцјеним возилима и великом броју некретнина - наводи се у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана