Затражен притвор за 17 полицајаца ухапшених због примања дара

Срна
Затражен притвор за 17 полицајаца ухапшених због примања дара

САРАЈЕВО - Тужилаштво Кантона Сарајево данас је од Суда затражило једномјесечни притвор за 17 полицајаца који су ухапшени у оквиру акције "Дар један" због злоупотребе положаја, а за једног су предложене мјере забране обављања службене дужности.

Алем Хамзић из кантоналног Тужилаштва потврдио је за "Кликс" да је за 15 полицајаца притвор затражен због опасности од утицаја на свједоке, понављања кривичног дјела и узнемирења јавности.

"За једног је затражен због четири законске тачке, дакле, уз ове горе наведене и због опасности од бјекства. За једног је предложен притвор због утицаја на свједоке", рекао је Хамзић.

Неки од ових 17 ухапшених су током претреса и хапшења, које је извршено јуче, покушали да сакрију новац за који се сумња да је стечен илегалним радњама, односно оним радњама за које се терете.

За 18. осумњиченог полицајца, који је накнадно ухапшен због помоћи починиоцу након учињеног кривичног дјела и одавања службене тајне, предложене су мјере забране обављања службене дужности полицијског службеника.

У једној од највећих полицијских акција Управе полиције Кантона Сарајево, по налогу Тужилаштва Кантона Сарајево, ухапшени су, како се наводи, Дамир Бихорац, Емрах Хасанспахић, Мидхат Муслић, Низамир Ђуловић, Ален Делић, Гојко Пећеница, Амел Булбул, Раденко Палангетић, Александар Ђурица, Ален Козић, Миран Голијанин, Хајрудин Ћалија, Сеад Драмалија, Елвир Сиповић, Менсур Скендеровић, Недим Гљива и Алем Ибишевић.

Они се терете за кривична дјела у вези са корупцијом, односно примањем разних облика користи и дара за чињење противуслуга и стицање противправне имовинске користи, те злоупотребу положаја.

У овој акцији, кодног назива "Дар један", учествовале су кантоналне полиције, Обавјештајно-безбједносна агенција, Тужилаштво Кантона Сарајево и Полицијска управа Источно Сарајево.

Акција је услиједила након вишемјесечне истраге и прикупљања доказа, а све с циљем одлучне борбе против криминала и корупције у властитим редовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана