Затражен притвор за 10 лица ухапшених у акцији "Контакт"

Срна
Затражен притвор за 10 лица ухапшених у акцији "Контакт"

САРАЈЕВО - Тужилаштво Кантона Сарајево затражило је одређивање једномјесечног притвора за 10 лица ухапшених у акцији "Контакт" због учествовања у фингирању саобраћајних удеса, док је за једним лицем затражено расписивање потјернице.

Од 10 лица за које је Тужилаштво од Општинског суда у Сарајеву затражило одређивање притвора, пет се терети за удруживање ради чињења кривичних дјела у вези са злоупотребом осигурања и кривотворење исправе.

Три полицијска службеника Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево /МУП/, која су ухапшена у акцији, као и једно физичко лице терете се за привредни криминал, док је за лицем које се налази у бјекству, осим притвора, затражено и расписивање потјернице, саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

За још три службеника МУП-а Кантона Сарајево затражене су мјере забране приближавања радном мјесту и обављања дужности полицијског службеника.

Притвор је за све осумњичене предложен због опасности да би боравком на слободи могли утицати на свједоке, ометати кривични поступак, те због опасности од понављања кривичних дјела, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана