Запослио наставнике који су имали посао у Србији

Небојша Томашевић
Запослио наставнике који су имали посао у Србији

Зворник - Бивши директор Основне музичке школе “Војин Комадина” из Зворника Душко Вукотић (59) осумњичен је да је незаконито запослио најмање осам наставника из Србије који су већ имали стално запослење, чиме је буџет Републике Српске оштетио за 131.755 КМ, потврђено је “Гласу Српске”.

Полицијска управа (ПУ) Зворник, наводећи иницијале, саопштила је да су против Вукотића Окружном тужилаштву у Бијељини поднијели извјештај којим га терете за злоупотребу положаја или овлашћења.

- Осумњичени Д. В. је у вријеме док је био директор јавне установе у Зворнику, супротно одредбама Закона о раду и Одлуке о ратификацији споразума између БиХ и Савезне Републике Југославије о социјалном осигурању, примио одређена лица у стални радни однос - рекли су у ПУ Зворник и додали да је то учинио између 1. априла 2008. и 17. маја 2010. 

Још два бивша директора поменуте школе Мирослав Бошковић из Шековића и Љубиша Поповић из Зворника осумњичени су да су на исти начин ојадили буџет РС за око 810.000 КМ од 2002. до 2017. године.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана