Заплијењен BMW без документације

Небојша Томашевић
Заплијењен BMW без документације

Бањалука - Скупоцјени BMW 5 Ф10 и више дијелова разних возила и мотора одузела је полиција током претреса ауто-радионица у власништву Петра Дукића из Бањалуке због сумње да су украдени, потврђено је “Гласу Српске”.

Према нашим сазнањима, претресени су ауто-сервис “Мастер ауто” у улици Милана Радмана и истоимени ауто-отпад у Барловцима, недалеко од Бањалуке. Те радње биле су под лупом припадника Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске у понедјељак увече.

Из МУП-а РС потврђено је да је BMW 5 Ф10 привремено одузет јер власник за њега није имао потребну документацију нити је ауто би­о регистрован.

- Претресом ауто-радионица власништво П. Д., осим једног аутомобила, привремено је одузето и неколико дијелова мотора, дијелова разних возила, мобилни телефони и друга документација. Лице П. Д. сумњичимо за тешку крађу и прикривање - саопштено је из полиције.

Додали су да су претреси рађени под надзором бањалучког Окружног тужилаштва и Основног суда у Бањалуци.

У полицији су истакли да су током претреса контролисали још 38 возила за која је провјерама у бази Интерпола утврђено да их не потражују, односно да нису украдена.

- Истрага се наставља, а биће урађене додатне провјере за одузети ауто и дијелове. Урадиће се и неопходна вјештачења ради утврђивања њиховог поријекла - рекли су у полицији не наводећи детаље.

Сазнајемо да је Дукић у полицији дао изјаву у вези са проналаском спорног возила и дијелова, након чега је пуштен да се брани са слободе. Покушали смо да с њим контактирамо и чујемо његову страну приче, али на његов телефон се јавио непознати мушкарац и рекао да Дукић није ту, а да је заборавио телефон.

Таблице

Према незваничним информацијама, Петар Дукић и раније је био мета истраге полиције. Полиција је у акцији “Таблице 2016” код њега пронашла BMW, више дијелова различитих возила за која се тада сумњало да су украдени, као и 700 метака. Сумњичен је и за прикривање крађе и препродаје возила.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана