Заплијењено око 800 грама златног накита, вриједног милион динара

Tanjug
Заплијењено око 800 грама златног накита, вриједног милион динара

БЕОГРАД - Цариници су у два случаја на прелазу Градина запленили око 800 грама златног накита вриједног готово милион динара, саопштила је данас Управа царине.

Оба случаја откривена у суботу, 8. августа.

Један прекршај откривен је око осам сати, када је на улазу у земљу за царинску контролу стигао БМЊ њемачких регистарских ознака, којим је четворочлана породица бугарских држављана путовала ка Њемачкој.

Мада су тврдили да немају ништа осим личног пртљага, приликом детаљне контроле је у торби код 32-годишње путнице пронађено готово пола килограма непријављеног златног накита.

Више од 20 огрлица, наруквица, прстења и минђуша процијењено је на око 600.000 динара.

Само пола сата раније непријављени златни накит пронанађен је и приликом детаљне контроле "мерцедеса" бугарских регистарских ознака, којим је такође ка Њемачкој путовала петочлана породица бугарских држављана.

Овога пута више од 20 комада различитих комада златног накита, укупне тежине око 300 грама, цариници су пронашли у ладици испред сувозачког сједишта и у прегради за документа између возачког и сувозачког сједишта.

Као власница непријављеног злата, чија је вриједност процењена на око 330.000 динара, пријавила се 36-годишња путница, против које је покренут прекршајни поступак пред надлежним судом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана