Запаљена српска кућа у Мостару

Срна
Запаљена српска кућа у Мостару

МОСТАР - У мостарском насељу Лука запаљена је кућа српске породице, а власница Мирјана Спремо Јанчовска каже да је полиција нашла доказе да је пожар подметнут.

Ватрогасци су јуче око 11.00 часова добили дојаву да гори кућа на адреси Кусалова број 9 и изашли на терен, али је ватра већ увелико захватила унутрашњост објекта у којем је све изгорјело.

Јанчовска, која са породицом живи у Подгорици, а у Мостар долази често, рекла је Срни да кућа није била запаљена ни у рату, те да очекује да ће полиција разријешити случај и пронаћи одговорног.

"Затекла сам згариште. Пожар је подметнут. То ми је рекла и полиција која је јуче изашла на лице мјеста. Они су нашли доказе који указују да је пожар подметнут. Ја сам у шоку", рекла је Јанчовска.

Наводи да је прије мјесец и по дана неко покушао да обије кућу, али да су се у том тренутку у кући налазили њихови пријатељи, што је вјероватно омело провалнике.

Јанчовска је додала да се у комшилуку налази још пет-шест кућа у којима нико не живи, али да је запаљена баш њена.

"Наша кућа није страдала ни у рату, преживјела је пакао деведесетих. Што се комшија тиче имам коректне односе са свима. Зашто сада, не знам. Мислим да је то све планирано, зашто и како не знам. Толики рат прође, до сада је све било уреду", навела је Мирјана.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана