Загребачка полиција пронашла 45 килограма дроге, већи дио прошверцован из БиХ

Анадолија
Загребачка полиција пронашла 45 килограма дроге, већи дио прошверцован из БиХ

ЗАГРЕБ – Загребачка полиција, приликом претреса куће и аутомобила, пронашла је близу 45 килограма дроге, саопштило Министарство унутрашњих послова Републике Хрватске.

Полицијски службеници Полицијске управе загребачке довршили су криминалистичко истраживање над 43-годишњаком и 30-годишњаком због сумње да су починили кривично дјело неовлашћена производња и промет дрогама.

Полиција  сумња да је 43-годишњак, на за сада неутврђен начин, 25. септембра на подручју БиХ набавио већу количину марихуане те је сакрио у посебно преуређене просторе унутрашњости свог возила "нисан", а с циљем да дрогу прокријумчари на подручје града Загреба ради даљње продаје осумњиченом 30-годишњаку.

Обављеном претрагом његовог аутомобила на подручју Пешченице полицијски су службеници пронашли 34 пластична пакета испуњена с укупно 36,37 килограма марихуане.

Постоји сумња да је 30-годишњак, с циљем даље препродаје, на за сада неутврђени начин набављао већу количину марихуане, хашиша и кокаина, које је затим сакривао, прешао, додавао пунила за повећање масе, препакиравао и вагао у кући на подручју Максимира, након чега је тако припремљену дрогу продавао.

Претрагом куће полицијски су службеници пронашли укупно 8,38 килограма марихуане паковане у 24 пакета, 116,85 грама хашиша, 10,57 грама кокаина, 13,46 милограма различитих пунила за повећање масе пакираних у пет пластичних омота и један пластични пакет, уређај за вакумирање, двије дигиталне ваге, хидрауличну прешу те већи новчани износ за који се претпоставља да је прибављен препродајом дроге.

У претрази је пронађен и један пиштољ с припадајућим спремником те осам комада метака због чега ће против 30-годишњака бити поднијет оптужни приједлог.

Након довршеног криминалистичког истраживања осумњичени су предани притворском надзорнику док је кривична пријава поднијета Општинском државном одвјетништву у Загребу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана