Заборавио повући ручну - "рено" завршио у Дрини

Срна
Заборавио повући ручну - "рено" завршио у Дрини

ЗВОРНИК - Из Дрине је данас извучен аутомобил "рено меган" регистарских таблица Србије, који је слетио без возача у ријеку, јавља дописник Срне са лица мјеста.

Власник аутомобила паркирао је возило, које није оставио у брзини нити је повукао ручну кочницу, и ушао у оближњу установу да обави неки посао.

Када се вратио, није било аутомобила. Дошао је до обале Дрине, која није била далеко од мјеста заустављања и угледао возило како тоне у ријеку. Возило се убрзо нашло на дну ријеке.

Један од организатора вађења аутомобила из воде Зворничанин и ронилац Милан Стојкић Кудро низводно око 200 метара од слијетања аутомобила пронашао је "рено" на дну Дрине која је ту дубокаZab око три метра.

Он је у неколико покушаја ронећи, јер код себе није имао одговарајућу опрему, закачио сајлу на трактор који је извукао аутомобил на обалу.

"Било је изузетно тешко без ронилачке опреме допливати до аутомобила. Дрина је у том дијелу дубока неколико метара и изузетно мутна, што је све отежавало да се сајла закачи за чврст дио аутомобила како не би приликом тегљења попустила", рекао је Стојкић.

Он је додао да је, упркос неадекватној опреми, аутомобил извађен из воде на вријеме, јер није исцурило ни уље ни нафта, чиме је рибљу фонд у том дијелу ријеке сачуван.

Возило је извађено прилично оштећено јег га је Дрина превртала по каменитом дну више од 200 дужних метара.

Власник "мегана" захвалио је свима који су помогли да возило буде извађено на обалу, уз констатацију да је својом непажњом остао без аутомобила.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана