За седам часова угашена три пожара у Милићима

Срна
За седам часова угашена три пожара у Милићима

МИЛИЋИ - Ватрогасци из Милићи за седам часова угасили су три пожара који су пријетили да угрозе објекте и имања са воћњацима, те је Територијална ватрогасна јединица позвала становништво да приликом уређења њива воде рачуна да не би угрозили људске животе.

Командир смјене Ватрогасне јединице Горан Ђурић рекао је данас Срни да су јуче горјели ниско растиње и сува трава у селима Буковичко брдо, Јоховача и Мишића брдо.

Он је рекао да је посљедњи пожар угашен у 18 часова на Буковичком брду, гдје опасност представља и близина минских поља.

- Дан је био тежак, добијемо дојаву за пожар, угасимо га, вратимо се у базу и онда нови позив. Тако смо јуче три пута излазили на терен од 11 до 18 часова када смо угасили посљедњи пожар. Отежавајућу околност представљао је вјетар који је распламсавао ватру - навео је Ђурић.

У гашењу сва три пожара учествовала су два ватрогасца са једним возилом, а у помоћ су им притекли мјештани угрожених подручја.

Због учесталих пожара Територијална ватрогасна јединица у Милићима упутила је апел грађанима да се приликом чишћења и уређивања њива и воћњака уздрже од паљења ватре, да приликом паљења корова предузму све мјере на спречавању ширења ватре, да не би угрозили људске животе.

Законом о заштити од пожара дефинисана је новчана казна од 100 до 1.000 КМ за физичко лице које пали ватру без претходне најаве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана