За пет година украли милион КМ на подручју ФБиХ

Небојша Томашевић
За пет година украли милион КМ на подручју ФБиХ

Мостар - Рахман Беглук (32) из Мостара и његових 12 сарадника ухапшени су у полицијској акцији “Орка” због сумње да су починили више разбојништава и крађа на подручју ФБиХ, у којима су украли око милион КМ, потврђено је “Гласу Српске”.

Беглука терете да је био вођа организоване групе пљачкаша, а заједно с њим групом је руководио и ухапшени Јозо Маркић (36). Осим њих, лисице су стављене и члановима уже породице првоосумњиченог, Мелиси (28) и Алену Беглук (35), а ухапшени су и: Скендер Ћ. (41), Зоран Микулић (47), Фадил Поздер (33), Марио Пињух (38), Самир Хабибија (28), М. О. (35), Харис Зуко (29), Р. Г. (39) и Нихад Б. (27.). Акцијом је обухваћен и З. Г. (50), који се налази на издржавању затворске казне у Хрватској.

Федерална управа полиције саопштила је да их терети да су од 2014. до хапшења починили више од 29 кривичних дјела на подручју Мостара, Читлука, Купреса, Јабланице и Сарајева.

- Пљачкали су банкомате, транспорте новца, тржне центре, бензинске пумпе, али и грађане. Теретимо их и за шверц дроге и крађе аутомобила - рекли су у ФУП-у.

Незванично, сумња се да су ухапшени опљачкали више банкомата на подручју Мостара и Купреса, бензинску пумпу “Делта оил” у Јабланици током које је рањен власних Тахир Балић, као и пљачку тржног центра “Конзум” у Читлуку.

Начелник криминалистичке полиције ФУП-а Нурдин Хафизовић казао је да је у оквиру дуго припремане акције “Орка” претресено 14 локација.

- Пронађена је већа количина оружја, муниције и новца, те 15 килограма експлозива, који је коришћен у разарању банкомата, затим ометачи, полицијске униформе и разни алат - казао је Хафизовић, те додао да се од 13 ухапшених тројица налазе у затвору, а да су разбојништва починили у вријеме допуста.

Скоро сви ухапшени су познати полицији као починиоци кривичних дјела. Акција “Орка” изведена је по наредби Тужилаштва ХНК

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана