Вулин: Расписана потерница за још једном особом у вези убиства породице Ђокић

ГС
Foto: Бета

БЕОГРАД - Александар Вулин изјавио је да полиција има сазнања да постоји још саизвршалаца у убиство породице Ђокић осим Г.Џ, његових синова и браће “Јојке”.

“Он се прво бранио ћутањем, а пред судијом за претходни поступак изнео је своју одбрану. Нашли смо необориве доказе да је учествовао у убиству. Пронађен је новац на његовом имању и предмети који су коришћени за убиство. Указао је на своје саучеснике. Њима је непосредно пре почетка емисије одређен притвор. Расписана интерна потерница за још једним лицем. Имамо сазнања да их има још више”, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Подсјећамо, судија за претходни поступак Вишег суда у Нишу на предлог ВЈТ, одредио је вечерас притвор до 30 дана браћи К. М. и К .М. из алексиначког села Моравац познатији као браћа “Јојке”.

Притвор им је одређен због постојања основане сумње да су учинили кривично дјело тешко убиство из члана 114 став 1, тачка 4 Кривичног законика а због разлога предвиђених одредбом члана 211 став 1, тачка 2 и 4. Законика о кривичном поступку. 

Кривични законик у овим одредбама наводи да се притвор одређује ако постоје околности које указују да ће уништити, сакрити, измјенити или фалсификовати доказе или трагове кривичног дела или ако особите околности указују да ће ометати поступак утицањем на свједоке, саучеснике или прикривача. Такође, разлог за одређивања притвора у овим случајевима је ако је за кривично дјело које му се ставља на терет прописана казна затвора преко десет година те ако је начин извршења и послједица дјела довела до узнемирења јавности, преноси Б92.

За убиство Ђокића, његове супруге Гордане и 25-годишње ћерке Лидије, чија су спаљена тела пронађена 2. октобра у атару села Моравац, окривљени су и Г.Џ. синови М. Џ. и С. Џ.

Они су јуче саслушани пред тужилаштвом након чега им је судија за претходни поступак Вишег суда у Нишу одредио притвор до 30 дана.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана