Врховни суд РС: Одлука о пуштању на слободу полицијских инспектора укинута јер није добро образложена

Н. Т.
Врховни суд РС: Одлука о пуштању на слободу полицијских инспектора укинута јер није добро образложена

БАЊАЛУКА - Рјешење о укидању притвора инспекторима бањалучке полиције Ненаду Грујићу и Јелени Флорјан, осумњиченима за примање мита, Врховни суд Републике Српске је ставио ван снаге јер одлука није била добро образложена, потврђено је „Гласу Српске“.

Осумњичени Грујић и Флоријан пуштени су да се бране са слободе крајем марта након што им је Окружни суд у Бањалуци умјесто притвора одредио мјере забране састајања са свједоцима као и међусобни контакти и састајања.

Грујићев адвокат Жељко Вишић нам је казао да је Врховни суд одлучио да предмет врати Окружном суду у Бањалуци како би донијели нову одлуку.

- Према ономе што сам добио проблем је у образложењу одлуке. Међутим, Врховни суд РС није ни требао да разматра притвор јер је жалба Тужилаштва на њега неблаговремена. То је требало рјешити раније, а не након мјесец од рочишта -  казао је Вишић и додао да не зна када ће се поново одлучивати о овом притвору.

Грујића и Флорјанову терете да су узели 20.000 КМ мита од директора Средњошколског дома у Бањалуци Бранислава Видића да би “средили обуставу истраге“ која се против њега, како су му тврдили, води због малверзација.

Инспектори су радили у Одјељењу за привредни криминал Полицијске управе Бањалука и водило су истрагу против Видића на основу анонимне пријаве. Наводно су га дуже времена малтретирали и пријетили му истрагом те му тражили 30.000 КМ како би га заузврат амнестирали одговорности. Они су ухапшени у фебруару у акцији “Сирано”. Означени новац Грујићу је дао Видић који је сарађивао с полицијом.

Против осумњичених је раније већ  покренута и финасијска истрага да се утврди да ли су имовину коју посједују стекли на законит начин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана