Врховни суд донио пресуду за убиство Лазаревића: Видовићу остаје 19, Булатовићу казна смањена на 16 година робије

Н.Т.
Врховни суд донио пресуду за убиство Лазаревића: Видовићу остаје 19, Булатовићу казна смањена на 16 година робије

БАЊАЛУКА - Врховни суд Републике Српске правоснажно је осудио Сашу Видовића (37) на 19 година, а Александру Булатовићу је смањио казну са 18 на 16 година робије због убиства убиства Мирослава Лазаревића.

- Вијеће је одбило жалбу одрбане оптуженог Видовића и потврдило му ранију првостепену пресуду, док је за Булатовића дјелимично уважена жалба обране и смањена му је ранија казна - рекла је секретар Врховног суда Јелена Деспотовић.

Овом двојцу у Врховном суду РС суђено је два пута након што су у лани у септембру у бањалучком Окружном суду осуђени на укупно 37 година затвора. Врховни суд РС је раније већ једном укинуо првостепену пресуду Окружног суда на основу које су били осуђени на укупно 39 година затвора.

Према оптужници Републичког тужилаштва, Видовић и Булатовић су усмртили Лазаревића 16. октобра 2016. године око 1.50 часова. Направили су му „сачекушу“ у Београдској улици у Источном Новом Сарајеву гдје је живио.

Када је он наишао у свом возилу “голф 7”, испалили су према њему 24 хица, од чега га је погодило пет. Они су након тога побјегли „БМW-ом X5“ према Кантону Сарајево, а аутомобил су потом запалили испред стамбене зграде у Новом Сарајеву.

У возилу су били пушка, два оквира и муниција, који су се активирали усљед пламена и високе температуре, због чега су оптужени и да су угрозили животе станара и изазвали опасност. Њих двојица су ухапшени након паљевине, у сарајевском насељу Храсно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана