Возио пијан, у аутомобилу држао полуаутоматску пушку

Срна
Возио пијан, у аутомобилу држао полуаутоматску пушку

БАЊАЛУКА - Особа из Бањалуке чији су иницијали М.П. ухапшена је због сумње да је починила кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, а утврђено је и да је возила пијана, саопштено је из бањалучке Полицијске управе.

Полиција је приликом контроле аутомобила "BMW" којим је управљало ово лице у Улици манастира Грачанице пронашли и одузели ручно прерађену полуаутоматску пушку и 14 метака. 

Лице је алко-тестирано и утврђено је присуство 2,22 промила алкохола криви. 

Због почињеног кривичног дјела биће достављен извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука, док ће лице бити прекршајно санкционисано због почињеног прекршаја из области Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ. 

Службеници Полицијске станице Котор Варош истог дана су од лица чији су иницијали М.В. одузели аутомобил "рено" јер су приликом контроле утврдили да је возило без положеног возачког испита, као и да не посједује потврду о регистрацији возила. 

Провјером у регистру новчаних казни, утврђено је да М.В. има дуг од 11.220 КМ и биће поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана