Велика полицијска акција широм Тузланског кантона: Заплијењена дрога, ухапшене три особе

ГС
Foto: Кликс

ТУЗЛА - Тузланска полиција у протекла два дана извршила је претресе широм кантона, а заплијенили су дрогу, оружје и новац. Ухапшене су три особе, а предметом су обухваћена још два осумњичена .

Полицијски службеници Управе полиције Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона су, поступајући по наредбама општинских судова, извршили претресе и друге планске активности на шест локација на подручју Тузланског кантона, односно у Грачаници, Добој Истоку, Градачцу, Тузли и Бановићима.

-Приликом претреса, пронађени су и привремено одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела и то 11 пвц паковања (различите величине) са садржајем бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу амфетамин спид, девет пвц паковања (различите величине) са садржајем биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу канабис, пет дигиталних вага за прецизно мјерење, електрична машина за вакуумско паковање, одређена количина новца (валуте еуро и КМ, у различитим апоенима), пиштољ „ЦЗ“ са 67 комада муниције, гасни пиштољ, као и други предмети који могу послужити као доказ у каснијем поступку -навели су из кантоналне полиције, преноси Кликс.

Пронађени предмети и материје су привремено изузети ради вјештачења, а полицијски службеници подузимају даље мјере и радње на документовању предмета.

-У оквиру наведених активности, три особе су лишене слободе и то А.В., рођен 1989. године из Грачанице, А.И. рођен 1990. године из Грачанице и Е.М., рођен 1996. године из Градачца. Они ће уз извјештај бити предати Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона на даље поступање - додали су из полиције.

Након комплетирања предмета против двије особе и то К.Б. из Тузле и М.Ф. из Бановића надлежном тужилаштву бити поднесени одговарајући Извјештаји.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана