Велика акција МУП-а: Полиција претреса Институт за јавно здравство Српске и неколико фирми

Небојша Томашевић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - У току је велика акција Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске у Бањалуци, у оквиру које полиција претреса Институт за јавно здравство РС, потврђено је „Гласу Српске“.

-Осим просторија Института, у току је претрес више приватних фирми, а све у вези са сумњама у незаконито пословање Института у поступку јавних набавки мединске опреме – рекла је портпарол Републичког тужилаштва- Посебног одјељења за организовани криминал, корупцију и најтеже облике привредног криминала Драгица Тојагић.

Истакла је да се претреси врше по наредби тог одјељења и да ће више информација бити познато након завршетка претреса и истраге.

Портал Српскаинфо је јавио да је ухапшено неколико особа и да је у питању је вишемилионски криминал, али ова наводе нико званично није потврдио.

Није потврђена ни информација коју је објавио овај портал да су у току претреси у агенцији „Травел фор фан“ те да је ухапшен Саша Марковић власник те агенције.

У Министарству унутрашњих послова Републике Српске "Гласу Српске" нису могли да кажу никакве информације о овој акцији.

Институт за јавно здравство РС прошле године је набавио медицинску опрему у вриједности од 1,8 милиона КМ преко конзорцијума двије фирме - туристичке агенције „Травел фор фан“ и фирме „Промединг д.о.о“ из Лакташа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана