Ватра у Шековићима прогутала фирму и кафић, спасена старица

Небојша Томашевић
Foto: Срна

ШЕКОВИЋИ - Цијели спрат Аутобуске станице у Шековићима, на којем су били фирма "ЛМ комерц" и кафић "Кобра", изгорио је у пожару, а ватрогасци и припадници Цивилне заштите успјели су да спасе старију непокретну жену која се налазила у оближњем објекту којем је пријетила ватрена буктиња.

Пожар је букнуо у недјељу око 23.40 часова у комплексу Аутобуске станице, а ватрогасци, радници Цивилне заштите и бројни мјештани са ватром су се борили три сата. Власник фирме "ЛМ комерц" Митар Лазић каже да штету процјењују на око 200.000 КМ, али да се још сабира. Начелник Шековића Миладин Лазић, чија породица је власник Аутобуске станице, казао је да је било страшно гледати како ватра гута објекат.

- Толики је пожар био да сам мислио да ће пола Шековића изгорјети. Вјетар је дувао и носио пламен на све стране. Цијелу ноћ смо спасавали и износили бијелу технику и намјештај из фирме мога брата. Скоро све је уништено, остало је нешто у доњем спрату који није горио, али питање је шта је употребљиво - рекао је Лазић.

Из Цивилне заштите у Шековићима кажу да је најбитније да нико није страдао у пожару и да су успјели да из сусједног објекта на сигурно изведу старију особу.

- У потпуности су изгорјеле просторије фирме "ЛМ комерц" и угоститељски објекат "Кобра". Уништен је и један салон намјештаја - казао је Миљан Лошић из Цивилне заштите Шековића.

Истакао је да су у гашењу пожара учествовали ватрогасци из Власенице и бројни мјештани.

- Гашење је трајало до 3.10 часова. Било је напорно борити се са огромним пожаром који је буктао на све стране. Цијело вријеме нас је пратила вијавица и мећава, а био је и велики минус - рекао је Лошић.

Старјешина власеничких ватрогасаца Перо Томић казао је да су на терен изашла два возила и пет ватрогасаца.

Незванично, пожар је најприје избио у кафићу "Кобра", а  затим се великом брзином проширио на сусједне објекте. Узрок још није утврђен, а истражиоци испитују електроинсталације.

Полиција

Из Полицијске управе Зворник саопштено је да им је за пожар дојављено у недјељу око 00.05 часова и да је одмах на терен изашла екипа.

- По пријави су поступили службеници Полицијске станице Шековићи, припадници Територијалне ватрогасне јединице Власеница и мјештани који су локализовали пожар. Причињена је већа штета, а повријеђених није било. Узрок пожара биће познат након истраге и вјештачења трагова - рекли су у ПУ Зворник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана