Ужичанину шест и по година за пљачку и премлаћивање старца у Бањалуци

nezavisne.com
Ужичанину шест и по година за пљачку и премлаћивање старца у Бањалуци

Бањалука - Предраг Ивановић (26) из Ужица осуђен је у Окружном суду у Бањалуци на шест и по година робије за пљачку и брутално премлаћивање Бањалучанина Остоје Милаковића (81) из Кмећана, сазнају “Независне”.

Старац, којег је под окриљем ноћи напало више младића, раније је изјавио да су му разбојници однијели већу суму новца, а у пресуди Ивановићу наводи се да се од њега одузима износ који је узео током овог похода. Осим тога, Милаковић се са имовинско-правним захтјевом упућује на парнични поступак.

Како су “Независне” раније објавиле, он је у бањалучком Окружном суду испричао да су га нападачи крајем прошле године напали у сну, везали телефонским каблом и поломили му вилицу. На суђењу Ивановићу Милаковић је свједочио из посебне просторије путем видео-линка јер због траума које је преживио није био у стању да буде у судници с оптуженим.

У овом бруталном разбојништву, које се догодило 6. децембра прошле године, како их терете, учествовали су и тада малољетни Милија Божић и Лазар Перица (25), такође из Ужица, а против њих је процес раздвојен.

Старац је испричао да се не сјећа свега јер су га разбојници напали на спавању, а када се освијестио био је крвав на поду.

“Био сам поломљен: руке су ми биле везане, вилица поломљена, а образ пробушен”, рекао је Милаковић, који није видио нападаче.

За помоћ се обратио комшијама, које су потом позвале полицију. Испричао је да су му разбојници све полупали, оштетили врата и из ташне у којој је имао 95 новчаница од по 500 евра узели новац, као и сатове покојног оца и супруге, те тестамент и уговоре и затражио је да се то врати.

“Један инспектор када је видио крв рекао је: 'Овдје није човјек убијен, већ изгледа као да је заклан во'“, рекао је Милаковић.

Према оптужници, нападачи су дошли ФИАТ-ом 500л, ушли у кућу, претукли и везали старца те га опљачкали и побјегли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана