Ужас у Загребу: Полицајац пред кћеркама убио супругу па себе

Блиц
Ужас у Загребу: Полицајац пред кћеркама убио супругу па себе

Спакујте ствари дјецо, одлазимо, једна је од посљедњих реченица коју је изговорила 37-годишња жена својим кћеркицама у сриједу увече у Загребу.

Није тада слутила да ће њен приједлог о разводу, који је тог дана више пута одлучно поновила 43-годишњем супругу, иначе загребачком полицајцу, довести до стравичног злочина.

Наиме, жестока свађа супружника који су били у браку 17 година резултирала је потезањем оружја. Полицајац је са више хитаца из службеног пиштоља прво усмртио партнерку, а потом из истог пиштоља убио себе.

Полицијски увиђај на мјесту ужаса трајао је све до четири сата ујутру.

Комшије у шоку

Неописива количина туге преплавила је зграду у којој су живјели, као и сусједе који су их познавали, јер вијест да је човјек испред двије кћерке убио њихову мајку, а потом и себе никога не оставља равнодушним.

– Ми још не можемо да вјерујемо да се ово догодило. Чули смо негдје око 20 часова, кад смо се вратили кући, да мушки глас виче: "Развод хоћеш, развод?". Након тога је услиједило пет, шест хитаца и крици и плач. Ни минут касније чуо се још један пригушени хитац – рекла је једна комшиница.

Врата била закључана

Други сусјед је открии да полиција није успијевала да уђе у стан јер су врата била закључана, а дјевојчице, у шоку, нису успијевале да пронађу кључ.

– Вијест нас је све затекла. Прво нисам била свјесна да је то што чујем пуцњава. Чули су се неки чудни ударци, један за другим. У нашој згради живјели су више од десет година. Били су тихи, мирни, суздржани. Сваке недјеље сви заједно одлазили су у цркву. Дјеца су им дивно васпитана. Били су врло вриједни и брижни према дјеци. Он је радио у полицији, а она чак два посла – додаје комшија.

Беживотна тијела супружника превезена су на Завод за судску медицину и криминалистику, па ће након обдукције бити познато да ли је ужасу кумовало још нешто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана