Укинуто рјешење о мјерама забране за Новитовића

Г.С.
Foto: srpskainfo

БАЊАЛУКА - Укинуто је рјешење Окружног суда у Бањалуци по којем су биле одређене мјере забране в.д. директору Републичке управе за цивилне послове Милану Новитовићу, потврђено је за Српскаинфо.

Према сазнањима oовог портала, ускоро ће бити донесена нова одлука.

– Дјелимичним уважавањем жалбе браниоца осумњиченог М. Н. укинуто је рјешење Окружног суда у Бањалуци – Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала од 29. септембра и предмет је враћен судији за претходни поступак на поновно одлучивање – рекли су  у Окружном суду у Бањалуци.

Додали су да нова одлука још није донесена и да су мјере забране још увијек на снази.

 Новитовићу је било забрањено да у наредном периоду обавља функцију в.д. директора Републичке управе цивилне заштите, те наложено не смије ни комуницирати са 12 свједока, нити им прилазити на мање од 30 метара.

Судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци одбио је раније приједлог Републичког јавног тужилаштва да одреди притвор  Новитовићу због сумње да је починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

Према незваничним информацијама, Новитовић је осумњичен да је нелегално запослио бившег директора Института за јавно здравство Српске Бранислава Зељковића, партијског колегу из Уједињене Српске, на мјестo стручног савјетника у Републичкој управи цивилне заштите. Зељковић  је раније хапшен, а потом и оптужен за малверзације при набавци медицинске опреме за потребе Института за јавно здравство  током пандемије. Oкружни суд у Бањалуци је, међутим, одбио  оптужницу против Зељковића и осталих осумњичених у предмету "Корона уговори" и затражио од Републичког јавног тужилаштва да оптужницу исправи и допуни.

Новитовић је ухапшен 26. септембра по налогу Републичког тужилаштва у коме је испитан.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана