УИО: Одузети дуван, цигарете и остала роба укупне вриједности 152.000 КМ

Срна
УИО: Одузети дуван, цигарете и остала роба укупне вриједности 152.000 КМ

БАЊАЛУКА - Службеници Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ на подручју Регионалног центра Тузла у више одвојених акција одузели су већу количину резаног дувана и цигарета без акцизних маркица, као и остале робе укупне тржишне вриједности од 152.000 КМ.

На подручју општине Пелагићево у путничком моторном возилу пронађено је 387,5 килограма ситно резаног дувана без законом прописане документације.

Дуван је пронађен у оквиру оперативне акције “Вирџинија” усмјерене на спречавање кријумчарења и недозвољене трговине дуваном и дуванским прерађевинама, саопштено је из УИО.

У двије одвојене акције службеника Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја при Регионалном центру Тузла, код девет физичких лица пронађено је и привремено одузето 116 килограма дувана и 3.768 паклица цигарета.

На подручју Брчко дистрикта привремено је одузета већа количина робе страног поријекла за коју одговорно лице у правном лицу није посједовало законом прописану документацију, а ријеч је о 625 пари патика, 7.500 заштитних маски и 100 пари панталона.

Током мјесец и по дана кампање “Стоп шверцу” на отворену линију Управе упућена су 182 позива, док су током прошле године евидентирана укупно 223 позива.

Из УИО наводе да се сваки позив детаљно испита и гдје постоји основа планирају се и активности на терену, те је на тај начин привремено одузето 743,50 килограма дувана, 28.751 паклица цигарета и једна машина за резање дувана.

Управа и даље позива грађане да на отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа, да доставе што конкретније и прецизније информације, да би активности на терену могле бити што брже и прецизније спроведене.

Сви позиви су бесплатни и анонимни.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана