Ухапшено шест особа због дјечје порнографије

ГС
Ухапшено шест особа због дјечје порнографије

БАЊАЛУКА - У акцији "Карика 22" Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске у због дјечије порнографије ухапшено је шест особа.

МУП је саопштио да су полицијски службеници Одјељења за високотехнолошки криминалитет Управе криминалистичке полиције јуче слободе лишили Е.Ђ, М.Ђ, С.Ш, К.К, М.П и П.Г. због сумње да су починили кривична дјела искориштавање компјутерске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дјела сексуалног злостављања или искориштавања дјетета, искориштавање дјеце за порнографију, упознавање дјеце са порнографијом.

-На основу наредби Основног суда у Бијељини, а под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, на седам локација је извршен претрес кућа и помоћних објеката које су користила осумњичена лица, а којом приликом су пронађени и одузети мобилни телефони, уређаји за похрањивање дигиталних података, СИМ и меморијске картице, као и други докази који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела - пише у саопштењу.

Додато је да су ухапшени осумњични да су у протеклом временском периоду путем друштвених мрежа врбовали дјецу, затим их наводили на израду садржаја дјечије порнографије, те их упознавали са порнографијом шаљући им фотографски и видео материјал порнографског садржаја.

-Такође,  сумњиче се да су покушавала договорити састанке са дјецом ради вршења обљубе. Лица су данас предата у Окружно јавно тужилаштво у Бијељини уз Извјештај о почињеном крвичином дјелу. Наведена акција спроведена је у сарадњи са полицијским службеницима полицијских управа Бијељина, Бањалука, Зворник, Добој, Приједор и полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Средњобосанског кантона, ПУ Травник - навели су из МУП-а РС. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана