Полиција ухапсила пет људи: Користили туђе документе на платформама за клађење

Срна
Полиција ухапсила пет људи: Користили туђе документе на платформама за клађење

БАЊАЛУКА- Припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске ухапсили су пет лица због неовлаштеног кориштења личних података других лица.

Ухапшена су лица чији су иницијали Н.М. и С.Т. из Приједора, Н.Л. из Добоја, Д.П. из Бијељине и А.Р. из Хан Пијеска.

Они су осумњичени да су супротно закону прибављали, обрађивали, саопштавали, дијелили и користили личне податке грађана, без њихове сагласности, након чега су ти подаци злоупотребљавани на разним платформама за клађење.

Након тога, фотографије личних података /личних карата, путних исправа, привремених личних карата.../ су продаване трећим лицима, гдје је на тај начин оштећено више стотина лица из Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта.

Полиција је претресла локације које користе ухапшена лица и пронашла и одузела више предмета који ће бити предмет даљег кривичног поступка.

Против ухапшених ће бити поднесен извјештај о учињеном кривичном дјелу неовлаштено кориштење личних података, саопштено је из МУП-а Српске.

Ова лица су ухапсили припадници Одјељења за високотехнолошки криминалитет при Управи криманалистичке полиције у сарадњи са полицијским управама Приједор, Добој, Источно Сарајево, Фоча и Бијељина у оквиру оперативне акције кодног назива "Идентитет".

МУП Српске позива грађане да буду опрезни приликом давања личних података и да их не дијеле, односно не шаљу фотографије личних података да не би дошло до њихове злоупотребе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана