Ухапшено лице из Оџака због покушаја преваре при гласању

Срна
Ухапшено лице из Оџака због покушаја преваре при гласању

САРАЈЕВО - Припадници Федералне управе полиције /ФУП/ ухапсили су лице чији су иницијали Д.И. из Оџака које се сумњичи за кривично дјело превара при гласању у покушају, а све у вези са кривичним дјелом посебни случајеви кривотворења исправе, саопштено је из ФУП-а.

Ухапшени је осумњичен да је у периоду од 24. до 27. августа прошле године, током поступка регистрације бирача за локалне изборе 2020. године, својеручно попуњавао обрасце за пријаву за гласање из иностранства, за више лица, која је без њиховог знања и сагласности потписао кривотворећи њихове потписе, након чега је уз тако попуњене обрасце приложио фотокопије идентификационих докумената, те их прослиједио на мејл адресу Централне изборне комисије БиХ.

Поступајући по наредби Општинског суда у Орашју, припадници ФУП-а извршили су претрес просторија које поменуто лице користи, те су том приликом пронађена два мобилна телефона, централна процесна јединица, као и документација која се може довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела, а који ће се користити у поступку.

Ухапшено лице ће након криминалистичке обраде у законском року бити предато у надлежност Кантоналном тужилаштву Посавског кантона уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана