Ухапшени у Краљеву због сумње да су оштетили државни буџет

Тањуг
Foto: Wikimedia

КРАЉЕВО - Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву ухапсили су девет особа осумњичених да су оштетили буџет Србије за више од 14,3 милиона динара.

Ухапшени су: А. К.(1973) и М. Ф.(1986) из Шапца, Д. Ж. (1979) из Смедерева, Ј. Р.(1979), Н. Р. (1975), М. А. (1968) и М. Р. (1973) из Београда, У. Ј.(1985) из Алибунара и А. Б.(1998) из Руме због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело неосновано добијање и коришћење кредита и друге погодности.

Сумња се да су они, као власници пољопривредних газдинстава, са лажном документацијом, конкурисали на јавном позиву како би остварили право на подстицај за набавку нове пољопривредне механизације и опреме које је расписало Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Они се сумњиче да су овом Министарству доставили лажне рачуне, као и налоге о уплати о наводно извршеном плаћању за набавку машина и опреме.

На основу ове лажне документације они су, како се сумња, стекли право да остваре подстиције, на основу чега им је уплаћен новац.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени Првом основном тужилаштву у Београду.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана