Ухапшени службеник ДКПТ пријетио полицајцима

Г.С.
Ухапшени службеник ДКПТ пријетио полицајцима

САРАЈЕВО - Фахрудин Гачановић, службеник Дирекције за координацију полицијских тијела (ДКПТ) БиХ, раније запосленик СИПА, који је притворен због одавања повјерљивих података криминалцима, дисциплински је кажњаван и пријављиван због ометања рада службеника МУП КС, сазнаје Аваз.

Гачановић је прошле седмице ухапшен заједно с Адмиром Арнаутовићем Шмрком.

Осумњичен је да је одржавао активну комуникацију кориштењем „Скај” апликације те договарао достављање различитих информација с ознаком тајности из операција полицијских агенција, и то за новчане накнаде у износима до 1.000 евра.

Он је био дугогодишњи возач Вахидина Шахинпашића Шаје, главног инспектора СИПА и помоћника директора СИПА на пословима Криминалистичко-истражног одјела. Важио је за његовог човјека од повјерења и једно вријеме је био његов лични пратилац. Због свега је имао заштиту.

Сазнајемо да је, у вријеме док је био припадник СИПА, штитио одређене власнике локала у Сарајеву те спречавао службенике МУП КС да обављају свој посао. Сумња се да је заузврат узимао новац.

Због једног таквог случаја Гачановић је 2019. године пријављен руководиоцима СИПА. Чак је кажњен прекршајно 1.200 КМ јер је покушао спријечити полицијску патролу да казне власника једног кафића у Новом Сарајеву. Једном од њих је и пријетио.

Жалио се

Наиме, Гачановић је, како је наведено, службеним возилом СИПА дошао на лице мјеста и вријеђао полицијске службенике. О свему је сачињена и службена забиљешка, а те ноћи избјегао је и хапшење јер није дозволио патроли да напишу казну газди кафића.

Због овога случаја Гачановић је дисциплински кажњен, али се на крају жалио одбору за жалбе, који није засједао.

За сада никоме није јасно како је особа која је реметила рад једне полицијске агенције, с чиме су упознати у СИПА, уопће пребачена у ДКПТБиХ. Имао је заштиту одређених полицијских челника

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана