Ухапшени Бањалучанин имао 42 хард диска препуна дјечије порнографије

Atvbl.com
Ухапшени Бањалучанин имао 42 хард диска препуна дјечије порнографије

БАЊАЛУКА - Инспектори Одјељења за високотехнолошки криминалитет МУП Републике Српске ухапсили су јуче М.М. (38) из Бањалуке због сумње да је починио кривично дјело искориштавање дјеце за порнографију.

Након хапшења, полиција је претресла његову кућу у којој су пронашли и одузели чак 42 хард диска, 1.050 носача слике и звука, кућишта рачунара, таблет и мобилне телефоне, који потичу из кривичног дјела.

Код њега је нађен огроман број слика дјечије порнографије.

– Осумњичени је од 24. јуна 2018. до 14. новембра ове године преко рачунарске мреже, користећи софтвере за дијељење фајлова на интернету и примјеном посебних врста мрежа, како би заштитио свој идентитет, приступао интернет страницама које су садржавале материјале са фотографијама и снимцима дјечије порнографије. Потом је у више наврата увозио и извозио, те за себе или другог прибављао спорни садржај – рекли су у МУП Српске.

Након исптивања у полицији, он је предат Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци.

У полицији сумњају да се М.М. годинама бавио препродајом дјечије порнографије.

– Сав материјал биће упућен на вјештачење, како би се утврдило његово поријекло. Сумња се да је он продавао дјечију пронографију, на шта указује и количина заплијењеног материјала, како би прибавио имовинску корист – рекао је извор близак истрази.

За сада није познато да ли је М.М. и сам сачињавао спорни садржај, што ће бити предмет даље истраге.

Када буду завршена све информатичка вјештачења биће познато више детаља око тога како је долазио до слика и да ли их је продавао.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана