Ухапшене двије особе у случају "Елез", Србија укида држављанство Дарку Елезу?

Н.Р.
Ухапшене двије особе у случају "Елез", Србија укида држављанство Дарку Елезу?

САРАЈЕВО - Министарство унутрашњих послова Републике Србије донијело је одлуку којом се Дарку Елезу (41) укида држављанство Републике Србије, а рјешење о томе требало би му бити уручено данас, незванично сазнаје "Глас Српске"

Елезов адвокат Сенад Крехо рекао је за "Глас Српске" да га нико није обавијестио о овоме већ да је о свему чуо само путем медија.

- Сутра идем до Елеза да провјерим ту информацију - казао је Крехо.

Наводно, држављанство Републике Србије Елезу је одузето јер се он доводи у везу са кривичним дјелима из области организованог криминала, те представља безбједносни ризик за грађане Србије као и безбједност у цјелини. Елезу је остало још само држављанство БиХ, те му се за сва кривична дјела која му се стављају на терет може судити у БиХ.

Полицајци МУП-а Републике Српске јуче су ухапсили Милоша Обрадова и Недељка Лиздека због сумње да се доводе у везу са истрагом која се односи на дјеловање криминалне групе Дарка Елеза на подручју Источног Сарајева, сазнаје "Глас Српске".

Адвокат Милоша Обрадова, Бојан Веселиновић, тврди да његов клијент није ухапшен већ је само био позван у својству свједока.

Истрага се врши у сарадњи са Тужилаштвом БиХ, а у току је криминалистичка обрада ухапшених лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана