Ухапшена два лица због крађе у православној цркви у Високом

Срна
Ухапшена два лица због крађе у православној цркви у Високом

Високо - Два лица су ухапшена због крађе 95 метара квадратних бакарног лима из помоћних просторија православне цркве Свети Прокопије у Високом, рекла је портпарол Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона Алдина Алић.

Алићева је прецизирала да су припадници Полицијске станице Високо, под надзором и у сарадњи са Кантоналним тужилаштвом, ухапсили лице из овог мјеста чији су иницијали М.Ш. /40/ и лице из Мостара Б.Б. /20/.

Они су осумњичени да су починила два кривична дјела тешке крађе које су извршене у ноћи 28. на 29. јул и у периоду од 11. до 13. августа.

“Они су 14. августа лоцирани и ухапшени, а у службеним просторијама Полицијске Станице Високо заведена је криминалистичка обрада због постојања основа сумње да су починили наведена кривична дјела, те још шест других тешких крађа које су извршене у протеклом периоду на подручју Високог”, каже Алићева.

Полицијски тимови извршили су претрес на више локација с циљем документовања и доказивања извршених кривичних дјела, у складу са наредбама Општинског суда у Високом, преноси “Аваз”.

“Том приликом су пронађени и одузети одређени предмети који потичу из извршених тешких крађа. Бакарни лим који је отуђен из помоћних просторија цркве је, такође, пронађен и одузет”, каже Алићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана