Ухапшен због пријетњи новинарки путем “Фејсбука”

N.T.
Ухапшен због пријетњи новинарки путем “Фејсбука”

БАЊАЛУКА - Горан Живановић (41) из Братунца ухапшен је због сумње да је пријетио убиством новинарки „Е - трафике“ Вањи Стокић, потврђено је „Гласу Српске“. Живановић је пријетње упутио путем друштвене мреже „Фејсбук“ 22. маја након што је објавила слику са мигрантима.

- Написао је да ми треба одсјећи главу и мени и мигрантима и онима који се о њима брину. Када сам то пријавила полицији рекли су да дођем за два дана, а након што сам објавила текст о пријетњама  Живановић ми се јавио и вријеђао ме, говорио да нисам за живота. Вријеђао је и моје пријтеље-рекла је Стокићева  и додала да су је пријетње јако уплашиле и узнемириле.

Полицијска управа Бањалука, наводећи иницијале, саопштила је да Живановића терете за угрожавање сигурности.

- Надлежној полицијској станици 23. маја једна особа је пријавила да је путем друштвене мреже Фејсбук  добила пријетње по живот и тијело. Те пријетње су изазвале осјећај страха и узнемирености. Осумњичени Г.Ж. је ухапшен у сарадњи с Полицијском управом Зворник - рекли су у ПУ Бањалука.

Додали су да је с свему  обавјештен дежурни тужилац, који се изјаснио да се против Г. Ж. достави извјештај у редовној процедури.

Стокићева је истакла да је осумњичени Живановић прво написао коментар на фотографију на којој се налази она са два мигранта, а да је касније јој се јавио путем  Фејсбука и послао број телефона те рекао да слободно пријави полицији.

- У коментару је написао: „Јебо ли ти они сву фамелију. говна нам на грбацу наваљујете. терај то бре из дрзаве. сутра да га видим на мојој дедовини како сеце пррадедину столетну суму па тацно би одсецао главе не само њима него и вама дусебризницима сто доцекујете та говна паравојна,сириска,афганистанска и итд.маму вам бре јебем не нормалну и глупу” - појаснила је Стокићева.

Напоменула је да је након што је отишла у полицијску станицу Обилићево да пријави пријетње, дежурна полицајка јој  рекла да дође за два дана, иако је  нагласила како вјерује да се Живановић креће по Бањалуци јер су му објаве из овог града.

- Не желећи да чекамо понедјељак, екипа „еТрафике” објавила је ову вијест. Живановић је након тога наставио да ми пријети и узнемирава пријатеље на друштвеним мрежама. Наставио је да је вријеђа, говорио је да  “нијсам за живота.” Не осјећам се сигурно, јако сам узнемирена. Страх ме је. Без обзира што сам нагласила да вјерујем да овај мушкарац живи у Бањалуци, то сам закључила по објавама на његовом профилу, значи мјесту гдје живим, радим и крећем се, полиција је одлучила да чекају пуна два дана да би уопште узели моју изјаву-нагласила је Стокићева.

Стокићева додаје да се плаши да це осумњичени Живановић, ако га пусте да се брани са слободе, да настави са пријетњама или не дај боже да их и оствари.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана