Ухапшен Турчин осумњичен за двоструко убиство у Зеници

Јелена Станић
Ухапшен Турчин осумњичен за двоструко убиство у Зеници

САРАЈЕВО - Турчин Џанер Тајлан, за којим се трагало због двоструког убиства у Зеници ухапшен је данас у послијеподневним сатима у мјесту Рашко Поље које се налази између Каоника и Витеза, код Бусоваче.

Он је приведен у Полицијску станицу Бусовача гдје ће бити извршена криминалистичка обрада након чега ће бити предат у надлежност МУП-а.

Тајлана су пронашли и ухапсили припадници Јединице за специјалну подршку Министарства унутрашњих послова (МУП) Средњобосанског кантона у мјесту Рашко Поље, преносе федерални медији.
Портпарол МУП-а овог кантона Хасан Хоџић рекао је да је хапшењу претходила интензивна претрага терена током претходно ноћи и данас.
Тајлан је осумњичен да је јуче у Зеници ножем убио трговце девизама Рамиза Омербашића и Арслана Мујића, након чега је побјегао бијелим "фолксваген" комбијем.

У Грабљама код Бусоваче јутрос је пронађен комби, а Турчин је наводно виђен у близини локалне бензинске пумпе, а на глави је имао црвену капу.

Обруч се стезао, чешљани су се сви објекти у којима је осумњичени, према пријавама грађана, био.

Тијела Одобашића и Мујића јуче су пронађена у размаку од неколико часова у Зеници. Одобашићев леш откривен је у жбуњу недалеко од полигона за полагање возачких испита, а накнадно је пронађено и  Мујићево тијело у дворишту куће.

Њих двојица су скоро три деценије зарађивали за живот мијењајући новац суграђанима и посјетиоцима на улазу у зеничку пијацу.

Туалан је наводно кобног дана позвао Мујићевог брата тражећи од њега да му промијени 55.000 евра. Он, према наводима медија, није имао тај новац те је позвао Мујића и Одобашића како би му помогли. Није познато да ли су се они састсали одвојено, али је потврђено да су се Одобашић и Турчин посвађали и потукли, након чега је несрећни Зеничанин убијен и бачен у грмље.

Убијени су познавали осумњиченог Турчина који је водио ресторан брзе хране на улазу у пијацу гдје су радили Одобашић и Мујић. Он је раније користио њихове услуге, због чега нико није могао ни наслутити да би их могао убити.

Ово није први пут да су зенички дилери девизама нападнути. Убијени Одобашић је на путу до куће претучен, те му је отет и новац који је код себе имао.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана