Ухапшен син власника Казабланке, наговорио друга да му убије оца ФОТО

М. Вујић, Г. Обрадовић A.Чавић
Ухапшен син власника Казабланке, наговорио друга да му убије оца ФОТО

Градишка - Полиција је ухапсила Р.С. (26) и Д.Д. (26), оба из Градишке, због убиства Радована Стијаковића (49), власника локала "Казабланка" у Кочићеву, код Градишке.

"Глас Српске" сазнаје да је ријеч о Роберту Стијаковићу, сину убијеног Стијаковића, те Робертовом колеги Данијелу Дујићу.

Утврђено је да је Роберт Стијаковић  наговорио Дујића да изврши ово тешко убиство, што је он и учинио 22. јануара у вечерњим часовима.

Дујић је, како сазнајемо, дошао до куће Стијаковића, и кроз прозор из аутоматске пушке пуцао у њега.

"Извршен је претрес куће и помоћних објеката на више локација, властништво осумњичених и неђено је десет пушака, три пиштоља, те око 500 комада муниције", истичу из полиције.

Дујић ће уз извјештај о почињеном тешком убиству, а Роберт Стијаковић уз извјештај о почињеном пострекавању на тешко убиство, бити спроведени у Окружно тужилаштво Бањалука.

Како незванично сазнајемо, обојица осумњичених су на криминалистичкој обради признали кривична дјела за која се терете.

"Дујић је радио код Радована Стијаковића на имању. Био је јако добар пријатељ са његовим сином Робертом", прича наш саговорник, близак полицији.

Експресна и успјешна истрага припадника ЦЈБ Бањалука резултирала је откривањем и низа других шокантних детаља о овом случају.

"Док су планирали убиство, њих двојица су чак ишли у шуму да вјежбају гађање пушком и установе ко би био успјешнији", тврди наш извор, упућен у истрагу.

Роберт је, подсјетимо, у четвртак ујутро уплакан испричао да је, заједно са пријатељем, (случајно) пронашао мртвог оца!

Према незваничним информацијама, користољубље је мотив овог стравичног убиства, које је шокирало становнике Градишке и цијеле БиХ.

Стијаковић (49) убијен је у кући рафалом из пушке у сриједу, 22. јануара, између 23.30 часова и поноћи. Тијело Стијаковића пронашао је његов син наредног јутра. Стијековић је био у сједећем положају за компјутером.

Приликом обдукције тијела несрећног Стијаковића, која је обављена у Заводу за судску медицину РС, утврђено је да је убијен хицима из аутоматске пушке.

- На тијелу је пронађено девет прострелних и устрелних рана по глави и грудном кошу. Неколико зрна од метка остало је у тијелу - истакао је наш извор.

Стијаковић, иако је важио у селу за доброг, хуманог и часног човјека, у посљедње вријеме је водио много рачуна о својој безбједности. Након што је примијетио да непозната возила мотре на његову кућу, био је јако опрезан.

- Било је неколико ситуација у његовом кафићу "Казабланка" кад би избила свађа, а он није дао на себе. Било је случајева да се стављају и пиштољи на чело, али уз сву срећу, није било убистава. Такође, Стијаковићеви радници су га неколико пута љетос упозоравали да непознато возило кружи око његове куће, па је постао јако опрезан. Рано се враћао кући, цијело имање је било под видео-надзором, ролетне спуштене, а он је највише времена проводио за рачунаром - истакао је наш извор.

Навео је да те ноћи први пут нису биле спуштене ролетне на прозору који је окренут према шуми.

Богатство

Незванично сазнајемо да се Радован Стијаковић прије двије године вратио из Штутгарта у Њемачкој гдје је имао фирму за одржавање апарата за домаћинство и уградњу клима-уређаја. Након што је продао кућу и пословне просторе у Њемачкој, он се вратио у село богатији за више од милион евра, па је многима у селу "запао" за око, наводи наш извор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана