Акција "Битола": Ухапшен осумњичени за 20 тешких крађа

Срна; Фото: atvbl.com
Акција "Битола": Ухапшен осумњичени за 20 тешких крађа

БАЊАЛУКА - Бањалучка полиција разоткрила је починиоца који је одговоран за више од 20 тешких крађа у периоду од септембра 2017. до новембра ове године

Мушкарац чији су иницијали А.Б. ухапшен у акцији кодног назива "Битола, коју су спровели припадници Полицијске управе Бањалука, у сарадњи са Полицијском управом Градишка и Трећом полицијском управом Кантона Сарајево.

Приликом претреса стана у Кантону Сарајево који је осумњичени користио пронађени су предмети који потичу из кривичног дјела, златни накит, сатови, провалнички алат, прилагођени кључеви, специјалне фолије "Ломачи", цилиндричне браве, као и други предмети који се могу довести у везу са овим кривичним дјелима.

Материјална штета причињена овим кривичним дјелима износи око 105.215 КМ.

Према наводима АТВ-а ријеч је о македонцу Апостолу Бенедовском.

Осумњичени је након криманалистичке обраде спроведен у Службу за послове са странцима, теренски Центар Бањалука, јер у законском року није пријавио мјесто боравка у БиХ.

Током ових активности извршена је и криминалистичка обрада над лицима чији су иницијали Љ.И. и Е.А.

Акција је спроведена под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука и Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, а по наредбама Општинског суда у Сарајеву.

Против лица А.Б. након комплетирања и документовања биће достављен извјештај Основном јавном тужилаштву Бањалука о почињеним кривичним дјелима.

Одређене активности у оквиру ове акције су у току.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана