Ухапшен још један полицајац у Сарајеву, осумњичен за одавање службене тајне

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - У оквиру полицијске акције "ДАР 1" ухапшен је и 18. полицајац из Јединице за саобраћај Полиције Кантона Сарајево, а ријеч је о Н. К. (49) из Сарајева.

Он је осумњичен да је починио кривична дјела помоћ починиоцу након учињеног кривичног дјела и одавање службене тајне, преноси портал Кликс.

Полицијски службеници Управе полиције Министарства унутрашњих послова (МУП) Кантона Сарајево јуче су, након прикупљања доказа о извршеним кривичним дјелима, а у сарадњи са Управом полиције МУП-а Зеничко-добојског кантона и Полицијском управом Источно Сарајево, обавили претресе особа, моторних возила, станова и других просторија на више локација на подручју Кантона Сарајево, Зеничко-добојског кантона те општина Источно Ново Сарајево и Пале на подручју Републике Српске.

Ухапшено је 17 полицијских службеника који су након криминалистичке обраде синоћ предати у надлежност Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево.

Ухапшени полицајци су Дамир Бихорац, Емрах Хасанспахић, Мидхат Муслић, Низамир Ђуловић, Ален Делић, Гојко Пећеница, Амел Булбул, Раденко Палангетић, Александар Ђурица, Ален Козић, Миран Голијанин, Хајрудин Ћалија, Сеад Драмалија, Елвир Сиповић, Менсур Скендеровић, Недим Гљива и Алем Ибишевић.

Акција хапшења је услиједила након вишемјесечне истраге и прикупљања доказа, а све с циљем борбе против криминала и корупције у властитим редовима.

Ухапшене терете да су узимали новац у замјену за "опраштање" прекршајних налога у саобраћају, а осумњичени су да су починили више од 100 кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана