Ухапшен бивши директор Рајфајзен банке у БиХ

Небојша Томашевић
Ухапшен бивши директор Рајфајзен банке у БиХ

БАЊАЛУКА - Бивши директор Рајфајзен банке у БиХ Карлхајнц Добниг, којег у заједничкој операцији са партнерским институцијама Аустрије и Њемачке потражују Агенција за истраге и заштиту (СИПА) и Тужилаштво БиХ , ухапшен је данас у Аустрији у оквиру истраге финансијског криминала и прања новца, незванично је потврђено „Глас Српске“.

Тужилаштво БиХ саопштило је данас да СИПА, по њиховом налогу, претреса просторије г бившег високог банкарског службеника у Сарајеву који је под истрагом због криминала тешког пола милиона евра.

.-Акција се изводи у сарадњи са партнерским институцијама Њемачке и Аустрије. Ради се о опсежној међународној истрази финансијског криминала, а претреси се врше у оквиру активности међународне правне помоћи и сарадње, са институцијама Аустрије и Њемачке. Истовремено, операција је покренута и у ове двије државе. Истрага се односи на сумње у финансијски криминал и прање новца, у односу на додјеле одређених финансијских дознака и уплата у укупном износу од око пола милиона евра- наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Додаје се да се на подручју БиХ трага за осумњиченим бившим банкарским службеником како би  он био испитан у оквиру истраге.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана