Угашена два пожара у Сокоцу: Горјело 15 хектара ниског растиња и шуме

Срна
Угашена два пожара у Сокоцу: Горјело 15 хектара ниског растиња и шуме

СОКОЛАЦ - Припадници Ватрогасног одјељења Соколац угасили су два пожара, од којих је један захватио 15 хектара ниског растиња и шуме, а у другом су изгорјели шупа и сушница за месо.

Соколачки ватрогасци и радници Шумског газдинства "Романија" јуче послије подне су угасили пожар на локалитету Бабића бор, на подручју Копита, рекли су у Ватрогасном одјељењу Соколац.

Командир овог одјељења Миле Шарац каже да се ватра проширила са суве траве и ниског растиња на шуму, те да је већа материјална штета спријечена захваљујући већем броју учесника који су ватру гасили седам часова.

Он је рекао да је у гашењу пожара учествовало пет ватрогасаца са два ватрогасна возила, 30 радника соколачког Шумског газдинства и пет чланова Ловачког удружења "Гласинац".

У Шумском газдинству "Романија" Срни су рекли да је ватра захватила површину од око 15 хектара, те да ће материјална штета накнадно бити утврђена.

У другом пожару у Кнежини код Сокоца, због касно примијећене ватре, изгорјела је шупа за дрва и сушница за месо на имању породице Пилиндавић, а ватрогасци кажу да су спријечили ширење пожара на околне објекте.

Интервенција два ватрогасца, уз помоћ мјештана, трајала је од 17 до 19 часова.

Ватрогасно одјељење Соколац дјелује у оквиру Територијалне ватрогасне јединице града Источно Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана