Уцјењивали бивше дјевојке компромитујућим снимцима да би им се вратиле

Небојша Томашевић
Уцјењивали бивше дјевојке компромитујућим снимцима да би им се вратиле

ЛАКТАШИ - Полиција је ухапсила и испитала Д.Р. (37) и Р.З. (43) из Лакташа због сумње да су дуже времена уцјењивали бивше дјевојке како би их приморали да им се врате и обнове везу.

Ријеч је о два одвојена случаја, а Д.П. и Р.З. су дјевојкама пријетили да ће објавити њихове компромитујуће фотографије и видео снимке уколико не обнове љубавну везу.

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да обојицу терете за кривично дјело уцјена.

-  Д. Р. сумњичимо да је у претходном временском периоду  до 23. новембра, путем порука уцјењивао оштећено лице са којом је било у емотивној вези, да ће јавно објавити њене компромитујуће фотографије и видео снимке, ако не обнове емотивну везу. Р.З. је осумњичен да је такође путем порука у протеклом периоду па до 29. новембра уцјењивао оштећено лице са којом је био у емотивној вези. Он је такође оштећеној пријетио да ће јавно објавити њене компромитујуће фотографије и видео снимке, ако не обнове емотивну везу - наводи се у саопштењу.

Додаје се да је о свему обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио полицијским службеницима да се након комплетирања и документовања предмета Окружном јавном тужилаштву Бањалука доставе извјештаји о почињеним кривичним дјелима против наведених лица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана