Убиство Бојана Копрене: Препознавање инспектора одгођено због годишњих одмора

Небојша Томашевић
Убиство Бојана Копрене: Препознавање инспектора одгођено због годишњих одмора

Бањалука - Истрага против инспектора који се сумњиче да су злоупотребом положаја изнудили исказ од свједока о убиству Бојана Копрене (26) из Бањалуке успорена је због њихових годишњих одмора, потврђено је “Гласу Српске”.

У бањалучком Окружном тужилаштву су рекли да препознавање осумњичених у овом случају није обављено када је било заказано.

- То  није урађено јер је МУП РС обавијестио Тужилаштво да је дио лица чије препознавање тебало бити извршено на годишњем одмору, а дио је ангажован на извршењу других задатака. Због тога је радња препознавања одложена - рекли су у Тужилаштву и додали да се истрага у предмету убиства Копрене наставља против непознатих лица.

Према незваничним информацијама за изнуду исказа осумњичена су два инспектора због чијег поступка је између осталог обустављена истрага против браће Бошка (59) и Богдана (54) Диљевића из Бањалуке, који су били сумњичени за убиство  Копрене.

Из МУП-а РС јуче нису одговорили на упите “Гласа Српске” о овом случају.

Тужилаштво је против браће Диљевић истрагу обуставило 10. јуна ове године је јер је кључни свједок Жељко Голубовић повукао изјаву да је видио злочин и рекао да је све измислио због страха од батина и дрског понашања полицијских инспектора.

Према незваничним информацијама због овог случаја данима трају сукоби на релацији МУП РС - Окружно тужилаштво Бањалука. У наредби о обустави истраге против браће Диљевић наводи се да је свједок Голубовић казао да је ранију изјаву у којој је навео да је видио ко је убио Копрену повукао јер је све то измислио из страха од инспектора Драшка Вујмиловића и Зорана Марића.

- Голубовић је прво испричао да се са Копреном договорио да иду красти јагњад од Диљевића. Казао је да су се њих два  7. јула 2014. године око 20 часова нашли у крчми “код Розе”, а затим око 21 отишли у заселак Диљевиће. Према његовим ријечима у близини тора с јагњадима браћа Диљевићи пресрела су Копрену и одвели га у шумицу из које је чуо пуцањ. Рекао је да је видио да Бошко има пиштољ. То је све касније негирао и рекао да није био с Копреном критичне вечери. - наводи се у наредби о обустави истраге.

Министар

Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач поступак тужилаштва о обустави истраге у предмету убиства Бојана Копрене окарактерисао као “несвакидашњи однос тужилаштва”.

- Имамо осумњичене, које тужилаштво није жељело да саслуша, а сада су донијели одлуку да обустављају истрагу. Окрећу ситуацију и оптужују наше инспекторе, који су радили истрагу. Тражи се од МУП-а РС да построји своје инспекторе и доведу осумњиченог за убиство, који би требало да препозна инспектора који га је наводно ошамарио. То је стварно невјероватно - рекао је раније Лукач.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана