Убили је јер им је дала мало пара

Небојша Томашевић
Убили је јер им је дала мало пара

Живинице - Држављанка Њемачке Светлана Сеферовић (52) убијена је у Бешиговцу код Живиница када су њу и њеног супруга Зарифа Сеферовића (53) у аутомобилу "опел зафира" пресрела два разбојника.

Према причи Зарифа Сеферовића, који је убиство пријавио МУП-у Тузланског кантона у уторак око 13.45 часова, нападачи су од њих тражили новац, а када им је несрећна жена дала све што је имала код себе, незадовољни плијеном они су пуцали из пиштоља у њу и усмртили је!

Према незваничним информацијама, због овог случаја полиција је јуче привела и криминалистички обрађивала Зафира Сеферовића, али у полицији и тужилаштву Тузланског кантона нису жељели да откривају ко је у питању нити друге детаље.

- Још не можемо говорити о детаљима док не добијемо резултате обдукције и док не буде окончана криминалистичка обрада једне особе - казао је дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона.

На питање да ли је ријеч о пљачки која је кренула по злу или нечему другом, тужилац је одговорио: "Муж убијене је у прелиминарној изјави тврдио да је у питању пљачка".

- Након што су зауставили возило, наводно су разбојници пријетећи пиштољима тражили од С. С. да им преда новац. Из страха она их је послушала и дала нешто новца. Међутим, како је рекао З. С., разбојници нису били задовољни количином добијених пара па су из пиштоља испалили три хица у његову супругу, која је одмах преминула. Након тога су побјегли - рекао је портпарол МУП-а Тузланског кантона Изудин Шарић и додао да се истрага води у више смјерова.

Супружници Сеферовић нису живјели у близини мјеста гдје је почињено разбојништво и убиство и не зна се зашто су се туда кретали. Иначе, Светлана је рођена у Нишу, а Зариф у Добоју.

Сумња

Извор близак истрази истакао је да полиција не искључује ни могућност да је Светлану убио њен супруг Зариф.

- Покренута је истрага да се види да ли има очевидаца овог догађаја. Сумњиво је то што су разбојници убили жену, а мужа оставили у животу, тако да ће се детаљно провјерити његова прича. Наводно су са Зарифом била и његова два пријатеља - казао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана