Убици зета 15 година робије

Н. Т.
Убици зета 15 година робије

ЗЕНИЦА - Фикрет Рожајац из Високог осуђен је на 15 година робије због убиства зета Армина Исламовића (27) којег је избо ножем на њиви у селу Лисова.

 

Према пресуди Кантоналног суда у Зеници злочин је почињен 4. јула 2019.  око 19 часова  на такозваној “храстовој ливади”, недалеко од фарме говеда чији је власник убица.

Према пресуди Рожајац је са супругом, кћерком и њеним невјенчаним супругом Исламовићем тај дан роштиљао и пио алкохол којег је имао 2,03 промила у крви. Након неког времена, Исламовић који је, такође, био пијан, пришао је свом аутомобилу “сеат ибица” и песницом разбио бочно стакло. Још се наводи да је Рожајац након тога пришао младићу, ухватио га лијевом руком за врат, а десном извадио иза појаса нож и без икаквог разлога, убо  у грудни кош. Исламовић се затим само стропоштао на тло.

- Тада је дотрчала његова кћерка Адиса, невјенчана супруга Исламовића, а Рожајац је све мирно посматрао. Она је плачући  завриштала: “Коњу један, убо си га.” Супруга Рожајца дотрчала је на мјесто догађаја и упитала супруга: “Шта си ово, болан, урадио? “ - наводи се у пресуди.

Даље још стоји, да јој је Рожајац тада запријетио и тражио од супруге да полицији каже да је Исламовићу повреде нанио бик с фарме. Несрећног младића су на  Адисино инсистирање ставили у ауто и упутили се према Дому здравља у Високом, а на путу га је преузео комшија Ф. Р. а затим и возило Хитне помоћи које је преузело повријеђеног. Он је превезен у Кантоналну болницу Зеница, гдје му је констатована смрт, а оптужени Рожајац се са супругом и кћерком вратио кући.

- Поново им је неколико пута запријетио да полицијским службеницима посвједоче да је Исламовићу повреду нанио бик, па је у кући скинуо патике које су биле крваве, обуо папуче, сишао на чесму у дворишту испред куће да опере крваве руке и нож - наводи се у пресуди. У томе су га затекли службеници  Полицијске станице Високо, који су га ухапсили.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана