У тучи миграната једно лице повријеђено ножем

Срна
У тучи миграната једно лице повријеђено ножем

БИХАЋ - У сукобу миграната у центру Бихаћа једно лице је теже повријеђено, због чега је хоспитализовано у Кантоналној болници "Др Ирфан Љубијанкић", потврђено је из Полицијске управе Унско-санског кантона.

"Дојаву о сукобу два лица добили смо синоћ иза 19.00 часова. На мјесту догађаја пронађен је повријеђени мушкарац, који је превезен у Кантоналну болницу. Ријеч је о страном држављанину код којег су констатоване теже тјелесне повреде, а које су нанесене хладним оружјем, највјероватније ножем. О починиоцу овог кривичног дјела још немамо никакве информације", рекао је портпарол кантоналне Полиције Але Шиљдедић.

Он је навео да је ово само један у низу инцидената у посљедње вријеме, те да неконтролисани свакодневни прилив миграната знатно усложњава безбједносну ситуацију на подручју Унско-санског кантона.

"Можемо рећи да је ово постала наша свакодневница, нарочито у Бихаћу, Великој Кладуши и дијеловима града Цазина. У кантон готово свакодневно пристиже више од 100 илегалних миграната, а они све теже прелазе границу са Хрватске. Све већи број тих људи у нашим градовима и општинама условио је и повећање броја кривичних дјела и инцидентних ситуација", додао је Шиљдедић.

Он је истакао да полиција покушава на професионалан и одговоран начин да одговори овом изазову, али је суочена са комплексном ситуацијом.

У прихватним камповима на подручју Унско-санског кантона тренутно је смјештено око 3.000 илегалних миграната, док је претпоставка да на улицама и у напуштеним објектима у Бихаћу, Цазину и Великој Кладуши борави више од 4.000 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана