У току акција "Дар 1": Полицајци осумњичени да су узимали мито да не пишу казне

Н.Т.
Foto: Кликс

САРАЈЕВО- У току су претреси на 17 локација на подручју Кантона Сарајево, Зеничко-добојског кантона и Источног Сарајева у оквиру полицијске акције "Дар 1" усмјерене на расвјетљавање кривичних дјела са обиљежјима корупције, саопштено је из МУП-а Кантона Сарајево.

Акција се од јутарњих часова спроводи под надзором Тужилаштва Кантона Сарајево у сарадњи са Управом полиције МУП-а Зеничко-добојског кантона, Полицијском управом Источно Сарајево и уз техничку асистенцију Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ.

Претресе полиција врши с циљем прикупљања доказа и проналаска предмета који се доводе у везу са извршеним кривичним дјелима, наводи се у саопштењу.

Према незваничним сазнањима Кликса, осумњичени у овој великој акцији су полицијски службеници, односно одређени број саобраћајних полицајаца осумњичен је да је учествовао у нелегалним радњама.

- Они се терете за кривична дјела у вези с корупцијом односно примањем разних облика дарова за чињење противслуга те стицање незаконите имовинске користи – пише овај портал.

Између осталог, полицајци у Сарајеву врше претрес односно прикупљање документације у згради МУП-а Кантона Сарајево у улици Змаја од Босне прекопута Кампуса Универзитета Сарајево.

"Дневни Аваз" наводи да је акција усмјерена је против саобраћајних полицајаца за које се сумња да су прикривали саобраћајне прекршиоце и опраштали казне за новац.

- Најмање 15 саобраћајних полицајаца је под истрагом због опраштања прекршаја за новац - пише сарајевски лист.

Према незваничним сазнањима листа, наводно су уочене и малверзације са прекршајним налозима и саобраћајним казнама, што је пријављено Тужилаштву.

Више информација биће познато по окончању акције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана