У оквиру полицијске акције "Скрадин“ поднесен извјештај против три особе

Ј. С.
У оквиру полицијске акције "Скрадин“ поднесен извјештај против три особе

Тројац Д.Д., Г.С. и В.М. ухапшен у полицијској међународној акцији "Скрадин" предат је данас Окружном тужилаштву Бањалука због сумње да су дио криминалне групе која се бавила шверцовањем наркотика, експлозивних направа и оружја, потврђено је "Гласу Српске".

Лица су слободе лишена у току јучерашњег дана у оквиру међународне полицијске акције кодног назива „СКРАДИН“, а због сумње да је у претходном периоду лице Д.Д. набављало опојне дроге марихуану, спид и МДМА, коју је продавало другим лицима на подручју града Бања Лука и шире, док је лице Г.С. учестовало у набавци, преношењу, скривању, производњи и продаји опојне дроге. Лице В.М. се сумњичи да је правило скривене „штекове“ предвиђене за скривање опојних дрога за новчану накнаду. Лица се такође сумњиче да су у једној кући у Бањалуци посједовали лабораторију за узгој опојне дроге марихуане, коју су користили.

Незванично сазнајемо да су ухапшени Добривојe Дамјанић, Горанa Средић и Војислав Макивић.

Приликом претреса објеката и возила на три локације, које користе осумњичена лица пронађена је и привремено одузета:

- опојна дрога и то: зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу сканк око 20 кг, те одређене количине прашкастих бијелих материја које својим изгледом асоцирају на опојне дроге спид, МДМА и метаамфетамин,

- око 8,5 кг експлозива,

- 7 аутоматских пушака,

- 4 пиштоља,

- 20 паковања тромблонских наставака,

- више комада муниције,

- опрема за лабораторију за узгој опојне дроге сканк (лампе, вентилатори, гнојиво и др.)

- 3 возила,

- 11 мобилних телефона,

- 1 лаптоп,

- новац и др.

Подсјећамо да су у реализацији акције „СКРАДИН“ учествовали припадници Управе за организовани и тешки криминалитет, Јединице Жандармерије, те полицијских управа Приједор и Бањалука, док је акција спроведена у сарадњи са припадницима МУП-а Републике Хрватске.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана