У Дервенти рањен познати криминалац Ратко Пантош: Упуцан док је проваљивао у кућу

Н.Т.
У Дервенти рањен познати криминалац Ратко Пантош: Упуцан док је проваљивао у кућу

ДЕРВЕНТА - Полиција је ухапсила Л. И. (52) из Дервенте због сумње да је хицем из ловачке пушке ранио познатог лопова Ратка Пантоша (42) из Приједора, док је обијао кућу његовог брата у мјесту Поље код Дервенте, потврђено је „Гласу Српске“.

Провалник је на лијечењу у Болници "Свети апостол Лука" у Добоју, а Полицијска управа Добој, навела је да им је овај случај пријављен пет минута иза поноћи.

- Полицијској станици Дервента пријављено је да је Л.И. уочио непознато лице које проваљује у кућу његовог брата у Пољу. У пријави се наводи да је Л.И. покушао да задржи на лицу мјеста провалника до доласка полиције, али није успио - саопштила је ПУ Добој.

Додали су да је одмах након пријаве на терен изашла екипа која је затекла Л.И. те је у близини уочила трагове крви.

- Том приликом полицајци су дошли до сазнања да је Л.И. пуцао у правцу особе која је извршила провалу. Патрола полиције Полицијске станице Дервента у напосредној близини је пронашла непознато лице које је имало простријелну рану у предјелу ноге, њему је указана љекарска помоћ у Служби хитне помоћи Дома здравља Дервента одакле је исто превезено у добојску болницу - рекли су у полицији.

Истакли су да су на на лицу мјеста пронађени и предмети које је провалник покушао украсти, а полиција је пронашла и пушку из које је Л.И. пуцао.

"Глас" сазнаје да је након идентификације утврђено да је рањени провалник Ратко Пантош, познати криминалац из Приједора. Он има подебљи досије и осуђиван је због тешких кривичних дјела, а налазио се и на међународним потјерницама.

Између осталог, прије неколико година на подручју Шамца, Модриче и Теслића провалио је у више кућа и украо новац и злато у вриједности 37.500 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана